Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  10/04/2007
Data da última atualização:  01/09/2016
Autoria:  BONGIOVANNI, R.; MANTOVANI, E. C.; BEST, S.; ROEL, A. (ed.).
Afiliação:  EVANDRO CHARTUNI MANTOVANI, CNPMS.
Título:  Agricultura de precisión: integrando conocimientos para una agricultura moderna y sustentable.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Montevideo: Procisur/IICA, 2006.
Páginas:  242 p.
Descrição Física:  il.
ISBN:  92-9039-741-1
Idioma:  Espanhol
Português
Conteúdo:  Introducción a la agricultura de precisión; Sistemas de posicionamiento; Monitoreo de rendimiento y elaboracion de mapas; Muestro de suelos y factores limitantes del rendimiento; Sensores remotos; Tecnología de dosis variable; Sistemas de información geográfica (SIG); Análisis de datos; Viabilidad económica; Adopción de la agricultura de precisión en el cono sur de América.
Palavras-Chave:  Brasil; Cart; Cluster; Econometria espacial; Geoestatística; GPS; Paraguai; Sustentabilidade; Uruguai.
Thesagro:  Agricultura; Agricultura de Precisão; Doença de planta; Fruticultura; Insumo; Irrigação; Mapa; Praga de planta; Produção Agrícola; Rendimento; Sensoriamento Remoto; Sistema de Informação Geográfica; Solo; Viticultura.
Thesaurus Nal:  Argentina; Bolivia; Chile.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147035/1/Agricultura-precision.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE38578 - 1ADDLV - PP338.16B713a2007.00360
CNPC28198 - 1ADDLV - PP338.16B713a2014.04571
CNPMS27212 - 1UPCLV - DD
CNPUV12930 - 1ADDLV - PP338.16B713a11.05326
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  18/12/2018
Data da última atualização:  18/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  ROZA, L. da F.; SILVA, A. S. da; MIGLIORINI, M. J.; BOTTARI, N. B.; GLOMBOWSKY, P.; BARETTA, M.; TAVERNARI, F. de C.; STEFANI, L. M.; BOIAGO, M. M.
Afiliação:  LENILSON DA FONSECA ROZA, UDESC/Chapecó; ALEKSANDRO SCHAEFER DA SILVA, UFSM; MARCOS JOSÉ MIGLIORINI, UDESC/Chapecó; NATHALIE B. BOTTARI, UFSM; PATRÍCIA GLOMBOWSKY, UDESC/Chapecó; MAURÍCIO BARETTA, UDESC/Chapecó; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; LENITA MOURA STEFANI, UDESC/Chapecó; MARCEL MANENTE BOIAGO, UDESC/Chapecó.
Título:  Adding diphenyl diselenide in the diets of quails improves the quality of meat.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista MVZ Córdoba, v. 23, Suppl., p. 6964-6973, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Diphenyl diselenide (Ph2Se2) is an organic selenium compound that is known for its antioxidant characteristics. Thus, the aim of this study was to evaluate whether Ph2Se2 in quail (Coturnix japonica) diets influences the oxidative/antioxidant status and meat quality. Materials and methods. Four diets (0; 0.3; 0.6; 0.9 ppm Ph2Se2) were provided to 56 male quails (Coturnix japonica) distributed in a completely randomized design with 14 repetitions in order to check whether (PhSe)2 would change their blood and tissue oxidative/antioxidant status, which would lead to an improvement in the meat quality. Results. Adding Ph2Se2 in diets led to increased antioxidant activity of enzymes such as catalase, superoxide dismutase, and glutathione peroxidase, which consequently reduced oxidative levels in blood and tissues. Besides that, we observed an improvement in the quail meat quality; in other words, we observed an increased ability to hold water, a reduction in water loss from cooking, and reduced intensity of the yellow color in the breasts of birds that were fed with Ph2Se2. Conclusions. Therefore, we concluded that the antioxidant defense improvement in tissues that was provided by Ph2Se2 has a beneficial effect on meat quality. Resumen: El diseleniuro de difenilo (Ph2Se2) es un compuesto de selenio orgánico que es conocido por sus características antioxidantes. Por lo tanto, el objetivo de este estudio fue evaluar si Ph2Se2 en las dietas de codorniz (Coturnix japonica)... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Organic selenium; Qualidade da carne; Selênio orgânico.
Thesagro:  Antioxidante.
Thesaurus NAL:  Antioxidants; Meat quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188788/1/final9044.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21537 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional